Szerkezeti anyagok, megoldások

Teherhordó szerkezetek mindenhol I. osztályú fa ácsszerkezettel készülnek.

Belülről látszó faszerkezetek.

Burkolatok: lambéria vagy mészhabarcs vakolat tetszőleges színre festve, hajópadló vagy parafa padló, illetve tetszőlegesen választható természetes anyagú burkolatok (bambusz, vályog, terméskő, mészkő…, egyéb faburkolatok, bontott tégla, földtégla…)

Alaptest: a teherhordó oszlopok alatt kisméretű téglából (esetlegesen kőből) épített pontalapok, ezek körül természetes vízszigeteléssel -  ásványi anyagokkal teli - megtartva a tégla hosszú távú tartószerkezeti szilárdságát.

A hőszigetelést és hangszigetelést a közel 1-1,5 , helyenként 2 méteres földtakarás végzi.

A vízszigetelés Bentonit agyagásvánnyal megoldva, ami tökéletes vízzárást tesz lehetővé, természetes ásványi anyagok kíséretében.
Így szigetelve nagy záporok idején is teljes mértékben távol van tartva a csapadékvíz.
Akár belvizes területen is kellő megbízhatósággal lehet építkezni, mivel a talajvíz (akár belvíz is) nem jut be házba, de még a tartószerkezetet sem érinti, mindez a körültekintő és gondos körbeszigetelésnek köszönhetően.

A víz elvezetése igen fontos jelentőségű, ezért a ház alatt, körül és a tetején drénrendszer gondoskodik a csapadékvíz, a talajvíz gyors elvezetéséről, illetve távol tartásáról.

A fakezelés kizárólag bio fakezelő anyagokkal történik, illetve egy ősi-, holdfázisokat figyelembe vevő fakitermelési eljárásnak köszönhetően kiválóan alkalmas a „kezeletlen” fa is, ami akár évszázadokig megőrzi szilárdságát, teljes épségét.

Az épületben I osztályú 3 rétegű, fa nyílászárók kerülnek beépítésre, hőáteresztő képességük  0,5-0,8 W/m2 K.

A teljes ház hőáteresztő képessége 0,08-0,1 W/m2K, ami megfelel a passzívház szigorú követelményeinek is!