Kiút a nehézségekből

A világ mi felé tart…. Éghajlatváltozás, erőforrásválság, földgáz- olaj hiány   -  összeomlás


Van Kiút: első előtti lépés a célszerű falura költözni, vidékre (önellátás, pl. Erdélyben), vegyszer és műtrágya nélküli gazdálkodás

1. földművelődés hagyományos módszerekkel, kézművesség ápolása, bővítése

 2. alapvető ellátás megszervezése (energia, víz)

 3. fejleszteni tudásunkat, képességeinket

 4. gyógynövények az egészségeink helyreállítására

 5. hasonló emberekkel közösségekben vidéken telepedjünk le

 

Előbb a fejekben kell rendet rakni!!!

Amint elérjük a kritikus tömeget, akkor nagy robbanást fogunk előidézni.

 

A világ pedig éppen fordul.  Ezt, akinek van szeme, látja.


Már most kezdjük el gyermekeink nevelését arra, hogy a családok teljes létszámban maradjanak együtt. Keressenek maguknak egy megfelelő vidéki környezetet és ott vásároljanak annyi területet, ami a család ellátását biztosítja. Így megoldódik az a probléma, hogy a majdani öregek nem kapnak nyugdíjat. Az életmódjukat alakítsák úgy, hogy napenergiával, mezőgazdasági hulladék égetésével, jó hőszigetelésű házak kialakításával takarékos életet éljenek. Több ilyen család alkothatna egy önfenntartó közösséget és ennek az írásnak ez a témája. Több olyan írás is olvasható itt, amelynek hangulata apokaliptikus. Az a dolgunk, hogy a valóság ne legyen az.


Ezért alakult ez az oldal is, segítséget nyújtva a téma iránt érdeklődőknek..


A világ lakosságának már több mint a fele városias területeken él. Hazánkban hat és fél millióan. Emellett egyre többen töltjük napjaik nagy részét épületekbe zárva. Ezt csak úgy lehet elviselni, ha épületeinket, településeinket és az azokat körülvevő szabad területeket fenntarthatóan alakítjuk, és a megmaradó természetes és féltermészetes területeket, jó termőföldjeinket unokáink számára is megőrizzük.


El tudsz képzelni egy olyan világot, amelyben mindenki számít, és az embereknek megvan az a képességük, hogy békét teremtsenek?