Földház előnyei

A földház előnyei

 

Mielőtt bárki egy föld alatti, vagy földből épült házat képzelne el, tisztázzuk, hogy mi is az a földház.

 

Az általunk épített földház fa tartószerkezettel készül, alaposan- , teljes értékűen talajnedvesség és csapadékvíz ellen körben leszigetelt fa építésű lakóház, mely nincs besüllyesztve a talaj szintje alá, és cserépfedés helyett zöldtetővel borított földréteg fedi.

Ezzel a módszerrel sikeresen hasznosítjuk a föld és a növényzet hő és hangszigetelő hatását, ezáltal télen a lakótérben marad a föld hője, nyáron pedig kizárjuk a hőséget a lakásból, légkondicionáló használata nélkül. Ugyanakkor a zöldtető esztétikai és pszichológiai előnyei sem elhanyagolandóak, mivel pihenésre, beszélgetésre, játékra, kertészkedésre alkalmas helyet nyújt, miközben folyamatosan friss levegőt biztosít a földház lakói számára.

 

A környezetbarát otthonra vágyók számára jó hír az, hogy ezek az épületek semmivel sem kerülnek többe mint a hagyományos építészeti technológiával épült házak – sőt a természetes építési technológiáknak köszönhetően jóval olcsóbbak is -, így bárki számára elérhetőek, és az energiafelhasználásuk jóval alacsonyabb mint a hagyományos épületeké, esetekben ez is nullára csökkenthető.

Energiatakarékos megoldások:
A fűtés és használati melegvíz előállítása üzemeltethető vízteres kandalról, mely hangulatos, esztétikus és jóval olcsóbb mint a földgázzal vagy árammal való fűtés. Az energiatakarékosság fokozható napkollektoros és hőszivattyús kombinált rendszer alkalmazásával, mely biztosítja a lakóház teljes fűtését és használati melegvíz ellátását egész évben, ezzel lényegesen lecsökkentve a rezsiköltséget, s ezáltal a rendszer ára néhány év alatt megtérül, ezután ingyen energiával fűthetünk. A honlapon közzétett tervekből kiindulva, a helyi építési szabályzatot és a statikai terveket tiszteletben tartva az építtetők elképzelése és ízlése szerint készítjük el az  épületeket. Segítünk az áttervezésben, a fűtési rendszer megválasztásában, és igény szerint költség ellenében bármilyen belsőépítészeti elképzelést megvalósítunk.

 

A bioház, földház előnyei:

  • EGÉSZSÉGES

ideális klíma, fűtés cserép- vagy téglakályhával, nincs vasbeton-,

beton és nincs benne műanyag, se acél, se hideg fémszerkezetek,

csak kizárólag természetes alapanyagok,

  •  ENERGIATAKARÉKOS

  nyáron a belső hőmérséklet 20-25 °C, így nincs szükség klímára,

  télen, még fűtés nélkül sem megy 15-17°C alá a belső hőmérséklet,
      emiatt jóval kisebb a fűtési költség,

  •  GAZDASÁGOS

nem vesz el területet a kertből, mert hasznosítható földdel van borítva,

passzív ház jellegéből adódóan minimális fenntartási költségek.